Bruggenbouw


Sinds 1990 leveren wij larix bruggen in diverse maten en modellen naar de wens van de klant.
Door de goede eigenschappen van larix hout en de gunstige prijs- kwaliteit verhouding is het een zeer goede vervanger van tropische soorten. Als aannemer zijn wij vaak betrokken bij de inrichting van zgn. ecologische parken en woonwijken.
Zo werkten wij in 1995 mee bij de inrichting van natuurpark Noorderriet in Kommerzijl nabij de aanliggende Nam lokatie, ontworpen door Ecoplan Natuurontwikkeling. Zowel bovenstaande als deze foto’s geven daar een indruk van.

Brug 1    Brug 2    Brug Hond perspectief    Brug

 

Wij hebben projecten gerealiseerd in de provincies Groningen, Drenthe, Gelderland en Noord-Brabant, veelal in samenwerking met adviesburo’s en ingenieursburo’s.
In ecologische parken of woonwijken realiseerden wij larix bruggen, steigers, parkbanken en andere houten voorzieningen.

In 1997 waren wij betrokken bij de inrichting van wijk Mettegeupel te Oss. In samenwerking met o.a. Heidemij Realisatie werden diverse houten voorzieningen gebouwd zoals onderstaande brug.

Brug    Brug

Overstappen van tropische houtsoorten naar alternatieven vraagt een gedegen kennis van zaken op het gebied van houttoepassingen.
Onze expertise kan opdrachtgevers veel kosten voor onderzoek besparen en in veel gevallen kan onze ervaring voor nieuwe projecten worden gebruikt.

Al onze bruggen worden hetzij op locatie dan wel geheel of gedeeltelijk prefab door ons zelf of door ons opgeleide vakmensen gebouwd.
Vooral in ecologische parken is aanpassing en creativiteit hierin belangrijk, tijdens de ontwikkeling van een project kan opdrachtgever van plannen veranderen als de omgeving daar aanleiding toe geeft.

De volgende foto’s tonen bruggen in een natuurpark waarbij nadrukkelijk gekozen werd voor esthetische aankleding wat zich uit in rondhouten leuningen.

Brug9    Brug10    Brug11

Fietsbrug Oversteek
Combinatie van brug en snelheidsremmer bij oversteekplaats van scschoolkinderen in Zuidhorn (Gr).

KanosteigerDeze steiger is aangelegd als gehandicaptenvoorziening waarbij
rolstoelgebruikers les kunnen krijgen in
kanovaren, en tevens menige visser er z’n hengel uitwerpt.

Veelal worden naast bruggen nog andere houten voorzieningen in ecologische parken aangelegd, diverse voorbeelden kunt U zien onder de rubriek Parkinrichting.

Wilt U meer informatie of een prijsopgave van larix hout of een larix produkt dan kunt U door te klikken op het envelopje links van deze pagina ons bereiken, U kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen of faxen, de nummers hiervoor vindt U bij Informatie.

Informatie over onze afdelingen Houthandel, Parkinrichting en Bouwen met inlands hout kunt U vinden onder de betreffende rubrieken.

Bij de rubriek Foto’s vindt U veel afbeeldingen van gerealiseerde projecten en te leveren produkten, waarbij veel foto’s kunnen worden vergroot door erop te klikken.