Houtbouw


Larix is uitstekend geschikt als bouwhout, z’n sterkte en betere duurzaamheid dan vuren en grenen maken het aantrekkelijk te gebruiken voor houtbouw, zoals woningen, schuren, loodsen en garages.

Er dient echter rekening mee te worden gehouden dat het verwerken van larix meer vraagt van houtbewerkingsmachines zoals boren, schaven en schroeven.

Het fraaie uiterlijk van larixhout komt bij blanke uitvoering en bij behandeling met transparante, bij voorkeur uit natuurlijke grondstoffen bestaande verfprodukten goed tot z’n recht.

Onderstaande foto’s zijn van een boomstammenwoning naar Fins voorbeeld, geheel door de bewoners zelf gebouwd met onze ondersteuning en begeleiding.

Huis2    Huis3    Huis1

HuisBinnenkant

 

Voor deze woning is plm. 120 m3 larix stamhout gebruikt, dat naar selektie in z’n geheel is toegepast.
Zo werd voor de moeilijkste toepassing het beste hout ge bruikt en voor simpeler constructies het overige hout.

 

 

 

Momenteel wordt onze eigen bedrijfswoning verbouwd, het steigerhout van de eerste foto is later verwerkt als regelhout voor de nieuwe buitenbetimmering.
Het larix halfhoutsrabat is behandeld met Uula olielazuur, geel transparant, de tweede foto is gemaakt in fraaie winterse omstandigheden waarbij de kleur goed tot uiting komt.

HuisSteigers    Sneeuwfoto

 

HuisDeze woning in Schoorl is van buiten gedeeltelijk met larix bekleed, ook van binnen is veel met larix betimmerd.

HuisBinnenkant2 Huiszolder

 

 

 

 

 

 

Als echte hout liefhebber werd de bouw van de aanbouw geheel HuisAanbouwdoor de eigenaar / bewoner zelf uitgevoerd.

Momenteel lopen enige uitvoeringen van larix houtbouw, zoals een kapschuur en een naar Amerikaans voorbeeld ontworpen woning te Niekerk.

Tijdens de bouw worden foto’s gemaakt die op deze pagina zullen verschijnen.

Wilt U meer informatie of een prijsopgave van larix hout of een larix produkt dan kunt U door te klikken op het envelopje links van deze pagina ons bereiken, U kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen of faxen, de nummers hiervoor vindt U bij Informatie.

Informatie over onze afdelingen Houthandel, Bruggenbouw en Parkinrichting kunt U vinden onder de betreffende rubrieken.

Bij de rubriek Foto’s vindt U veel afbeeldingen van gerealiseerde projecten en te leveren produkten, waarbij veel foto’s kunnen worden vergroot door erop te klikken.