Houthandel


Onze houtzagerij heeft jarenlange ervaring met de verwerking van inlands larixhout.

HuisLarix is de beste Europese naaldhoutsoort die leverbaar is en vindt steeds meer toepassing in o.a. woningbouw, weg- en waterbouw, houtindustrie, als tuinhout, in de scheepsbouw en bij molenrestauratie.

Wij leveren larix in twee kwaliteiten, standaard voor normale toepassing en select voor speciale doeleinden.
Voor de weg- en waterbouw leveren wij geselecteerd op duurzaamheid. In alle gevallen leveren wij maatwerk naar de wensen van de klant.

Larix wordt veel gebruikt als alternatief voor tropische houtsoorten en in toepassing waarbij gekozen wordt voor onbehandeld hout.

HoutAanvoer1 HoutAanvoer2
Deze twee foto’s tonen de aanvoer van boomstammen op onze werf

Larix is leverbaar in lengtematen tot 8.50 m1, in praktische alle dikte- en breedtematen. Enkele speciale toepassingen zoals kozijnhout en vloerhout zijn gekoppeld aan de meest voorkomende lengtemaat 4.20 m1.
Ook combinaties van rond en bezaagd of gedeeltelijk bezaagd zijn mogelijk.

Het is mogelijk larix te impregneren met bijv. wolmanzout, echter het gebruik van deze stoffen staat ter discussie vanwege de milieubelasting van de grondstoffen.
Een goed alternatief is het gebruik van natuurverf, onderstaande foto toont behandeling met Finse olielazuur van de firma Uula, zowel dekkend als transparant leverbaar.

DakkapelOok bij de uitvoering van werken maken wij gebruik van de produkten van Uula. Uitgebreide informatie over onze werken vindt U onder Bruggenbouw, Parkinrichting en Houtbouw.
Informatie over Uula vindt U onder Links.

Als tuinhout is larix zeer geschikt vanwege z’n goede duurzaamheid ( Klasse III ).
Veel tuinhout komt tegenwoordig uit het buitenland, vooral uit landen met goedkope lonen, zoals Oost-Europa en Zuid-Amerika.

Wij doen aan deze handel, eveneens als met tropische soorten niet mee.

Wij kunnen veel van deze produkten wel in larix leveren, echter belangrijker vinden wij het leveren van maatwerk aan de klant die kiest voor milieuvriendelijke kwaliteit.

Weliswaar is de aanschaf van larix iets duurder dan de buitenlandse soorten, echter de prijs – kwaliteitverhouding van larix is veel gunstiger en zo wordt een bewuste keuze ook financieel beloond.

Voorbeelden zijn: schuttingen, pergola’s, picknicksets, tuinbanken, terrassen, veranda’s, bruggetjes, tuinhuisjes, hekwerken, enz.

Van diverse produkten vindt U afbeeldingen onder Foto’s.

Als voorbeeld ziet U hier twee foto’s van een picknicktafel met leuning, een kwaliteitsprodukt met echte houtverbindingen die door ons als bouwpakket door heel Nederland geleverd wordt.

Picknicktafel Picknicktafel detail

Wilt U meer informatie of een prijsopgave van larix hout of een larix produkt dan kunt U door te klikken op het envelopje links van deze pagina ons bereiken, U kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen of faxen, de nummers hiervoor vindt U bij Informatie.

Informatie over onze afdelingen Bruggenbouw, Parkinrichting en Bouwen met inlands hout kunt U vinden onder de betreffende rubrieken.

Bij de rubriek Foto’s vindt U veel afbeeldingen van gerealiseerde projecten en te leveren produkten, waarbij veel foto’s kunnen worden vergroot door erop te klikken.