Parkinrichting


Het meest uitgebreide onderdeel van ons bedrijf is de inrichting van zgn. ecologische parken en woonwijken met groenvoorzieningen gebasseerd op ecologische principes.
Onder parkinrichting verstaan wij alle voorzieningen waarbij hout een belangrijkste grondstof is.
Voorbeelden: bank, picknickset, tribune, arena, hekwerken, veeroosters, uitkijktoren, schuilhut, enz.
Hier geldt hetzelfde principe als bij bruggenbouw, Larix als alternatief voor tropische soorten.

Houten bankje    Schuilhut    Houten bankje    Picknick set

Bovenstaande foto’s geven een indruk van onze mogelijkheden, die zowel door ons ontworpen als in opdracht door ons zijn gemaakt.
Flexibel en creatief omgaan met de mogelijkheden zijn onze sterke punten.

Parkbanken leveren wij in een aantal standaard modellen, die elk weer in verschillende uitvoeringen geleverd kunnen worden.
Dat kan zijn in verschillende diktematen ( overdimensioneren geeft langere levensduur ), uitgevoerd met volbad verzinkte paalvoet en behandeld met natuurverf in diverse kleuren, transparant en dekkend.

Deze bank is behandeld met olielazuur geel transparantBehandeld houten bankje

 

Detail van verzinkte paalvoetDetailMetaalVoet

 

 

 

 

 

Picknicksets kunnen in vele vormen gemaakt worden, compact uit een stuk met degelijke houtverbindingen, maar ook uit afzonderlijke onderdelen ter plaatse in de grond geplaatst.

Picknicktafel detail    PicknickTafel 2    Set3

Simpel bankje

Onderdelen van deze sets kunnen afzonderlijk verwerkt worden zoals deze parkbank in simpele, goedkope maar toch zeer milieuvriendelijke uitvoering, o.a. geplaatst voor gemeente Haren.

 

 

 

Bij het ontwerpen van parkbanken zijn drie uitgaanspunten belangrijk, nml. levensduur, uiterlijk en prijs. De modellen met rechte planken zijn goedkoper dan die met natuurplanken, fraai gebruik van rondhout geeft niet de langste levensduur. Ons model robuust rustiek is een combinatie van rondhout voor het uiterlijk en degelijk duurzaam select voor een lange levensduur.

600-2Houten bankje

 

Dit model staat o.a. in de gemeenten Zuidhorn, Zuidwolde en Oss.

 

 

 

Evenals bij de bruggen passen wij hier het principe toe van oppervlakte branden, een oude maar zeer milieuvriendelijke methode van hout 500-1-Detail